Frequently Asked Questions

Wat zijn de verzendkosten? 
Bestellingen uit Nederland worden vanaf een orderbedrag van €75,- gratis verzonden. Onder de €75,- kost verzending €4,95. Bestellingen uit België worden vanaf een orderbedrag van €100,- gratis verzonden. Onder de €100,- kost verzending €6,95. 

Wat is de levertijd? 
Alle bestellingen worden na betaling binnen 1 werkdag door ons aan PostNL aangeboden. U ontvangt een bevestiging van verzending van uw bestelling met daarin een Track&Trace-code. Met deze code kunt u zelf zien wanneer het pakket bij u wordt aangeboden. 

Hoe weet ik zeker dat er geen dierlijke ingrediënten in de producten zitten?
VegaVriend verkoopt géén producten met dierlijke ingrediënten. Het kan voorkomen dat bij een product (nog) niet alle ingrediënten staan uitgeschreven. Wij doen altijd navraag bij de leverancier/producent van het product over de exacte ingrediënten en zorgen dus dat de producten 100% diervrij zijn.

Is het geven van vegavoeding aan huisdieren wel natuurlijk?
Het houden van huisdieren is per definitie onnatuurlijk. Ze hoeven geen voedsel te zoeken maar krijgen kant-en-klare brokken voorgeschoteld. In veel vleesvoeding zit nauwelijks vlees. In die zin is het verschil met vegavoer niet zo groot als het op het eerste gezicht lijkt. Bovendien zit in kattenvoer bijvoorbeeld vaak rund of vis. Welke kat vangt er in de natuur nou een koe of vis? Uit het feit of iets wel of niet natuurlijk is, volgt ook niet of het goed of slecht is. 

Is het geven van vegavoeding aan huisdieren wel gezond? 
Het droogvoer wat wij verkopen is compleet voer. Dat betekent dat alle noodzakelijke voedingsstoffen erin zitten. Zo is aan het kattenvoer altijd taurine toegevoegd, een heel belangrijk ingrediënt voor katten om gezond te blijven. Mocht u twijfels hebben over de gezondheid van uw huisdier, raadpleeg dan altijd uw dierenarts.

Is het houden van huisdieren wel vegan? 
Of je het houden van huisdieren moreel verantwoord vindt, hangt af van de reden waarom je voor vegetarisme/veganisme hebt gekozen. Ben je per definitie tegen elke vrijheidsbeperking van dieren? Dan zou een buitenkat misschien nog kunnen, maar een binnenkat of een hond niet. Als je om gezondheidsredenen vegetariër of veganist bent, spelen dit soort argumenten een minder belangrijke rol. Wij geloven dat honden en katten als huisdier een prettig en waardevol leven kunnen leiden. Zeker wanneer het opvangdieren betreft, bijvoorbeeld afkomstig uit het asiel, verbetert hun leven aanzienlijk zodra ze bij iemand in huis komen te wonen. Als ze vervolgens ook nog vegavoeding krijgen, hoeven er geen andere dieren te worden opgeofferd voor hun geluk. 

 

 

 

© 2013 - 2018 VegaVriend | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel