Overstappen op vegan voer


Vraag (1)
Waarom zou ik mijn hond of kat over laten stappen op veganistische voeding? 

Antwoord (1):
In Nederland leven ca. 2,7 miljoen katten en 1,6 miljoen honden. Als al deze honden en katten een voeding krijgen van dierlijke producten, heeft dit twee grote nadelen als gevolg: Allereerst, de producten komen van dieren die veelal een erg kort en miserabel leven hebben gehad in de veehouderij. Ten tweede is de impact van dierlijke producten op het milieu veel groter dan van plantaardige producten. In andere woorden: Wanneer honden en katten plantaardig eten, hoeven andere dieren niet te lijden en wordt het milieu minder belast. 

Nu komt misschien de vraag in je op: ‘Een plantaardige voeding voor een hond of kat, kan dat?!’  Dan is ons antwoord: ‘Ja dat kan!’. Tegenwoordig is er zelfs zoveel keus op de markt dat je geliefde viervoeter zelf kan kiezen welke hij of zij het lekkerst vindt. Het enige waar je op moet letten, is dat de voeding compleet is. Een complete voeding houdt in dat het alle voedingsstoffen bevat die een hond of kat nodig heeft voor een lang en gezond leven. Al het droogvoer en het natvoer dat wij verkopen is compleet.

Wij willen, net als jij, dat je dier niks tekort komt. Juist vanuit onze liefde voor (alle) dieren hebben wij gekozen om plantaardige voeding te verkopen. 

Plantaardige voeding is diervriendelijk, gezond, duurzaam en lekker!


Vraag (2):
Ik wil eigenlijk geen dierlijke producten meer aan mijn hond of kat voeren, maar ik vind de stap naar een plantaardige voeding nog erg spannend. Wat zeggen jullie daarop? 

Antwoord (2)
Vegetarisch honden- en kattenvoer bestaat al een heel tijd, meer dan 40 jaar. Er zijn ondertussen ook al heel veel succesverhalen van vegan honden en katten. Je kunt bijvoorbeeld hier ervaringen van anderen lezen, Op internet zijn ook veel ervaringen van anderen te lezen, zoals op de website van Vegan4Dogs, op de website van Yarrah en de website van V-Dog (dit is een andere V-Dog dan die wij verkopen). Voor veel honden en katten is er een zichtbare verbetering te zien nadat zij een tijdje veganistisch hebben gegeten. Zie ook onze pagina Vega-voeding voor hond of kat met daarop diverse  filmpjes van dierenarts Andrew Knight. Hij heeft een aantal artikelen gepubliceerd die op zijn eigen website zijn terug te lezen.


Vraag (3):
Mijn hond of kat is een moeilijke eter. Hoe kan ik dan het best overstappen?


Antwoord (3):
Wanneer je besluit om plantaardige voeding te geven aan je hond of kat, wil je misschien eerst weten welk voermerk je dier het lekkerst vindt. Zeker voor de moeilijke eters is het handig om eerst wat voermerken uit te proberen, voordat je direct een hele zak aanschaft. Wij hebben speciaal hiervoor startpakketten gemaakt. Op deze manier kan je hond of kat proeven welke hij of zij het lekkerst vindt! Je kunt ook proefzakjes los bestellen.

Wanneer je hond of kat een voeding heeft uitgekozen raden wij aan geleidelijk over te stappen. Dit geldt vooral voor de moeilijke eters. Instructies hiervoor worden met de startpakketten meegezonden en zijn ook hier terug te vinden. 


Vraag (4):
Ik wil wel overstappen, maar hoe kan ik zien of merken dat het goed is voor mijn hond of kat?


Antwoord (4):
Allereerst kun je ervan uitgaan dat wanneer de voeding compleet is, dat deze alles bevat wat een hond of kat nodig heeft om een gezond en lang leven te leiden. De hond of kat zou dan wat voeding betreft niets tekort kunnen komen. Sommige honden of katten hebben last van allergieën. De meest voorkomende allergie bij honden is die voor (bepaalde) dierlijke eiwitten. Voor hen is vegavoeding dus juíst een oplossing. Sommige honden zijn allergisch voor granen, tarwe of andere voedingsstoffen. Bij al onze producten staan de ingrediënten, zodat je precies kunt zien wat de voeding bevat. Zie hiervoor de tab "specificaties" bij de producten. Voor tarwevrije- en graanvrije producten hebben we zelfs een pagina gemaakt. Meer informatie over allergieën kun je lezen bij de FAQ 'allergieën'. 

Verder is het natuurlijk belangrijk dat je een goed gezonde vacht ziet bij je dier en dat het dier goed op gewicht blijft. Dat vegavoeding bijdraagt aan een glanzende vacht krijgen we regelmatig te horen. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Esmée of Sookie.

Op internet gaan veel verhalen de ronde over ontlasting van honden. Echter, de hoeveelheid ontlasting maakt over het algemeen niet veel uit. Belangrijk is dat het niet te hard of zacht is. Een hondendrol heeft voldoende vorm en stevigheid en mag niet teveel stinken. Hij is gemakkelijk op te rapen zonder een duidelijke afdruk op straat achter te laten. (zie ook dit facebook-bericht van Esther Hagen-Plantinga)

Mocht je om wat voor reden dan ook twijfels krijgen over de gezondheid van je dier, raadpleeg dan je dierenarts. Veel dierenartsen zijn al bekend met vega-voeding, maar nog niet alle dierenartsen. Heb je toevallig een dierenarts getroffen die negatief staat tegenover vega-voeding, zoek dan een andere. Er zijn er genoeg! 


Vraag (5):
Kan ik verhalen lezen van mensen die al overgestapt zijn?


Antwoord (5):
Jazeker! Deze verhalen vind je onder het kopje Ervaringen.

Voer jij je hond of kat al veganistisch en vind je het leuk om je ervaring met ons te delen, neem dan contact met ons op!


Heb jij nog een andere vraag over dit onderwerp? Stuur ons een mailtje via info@vegavriend.nl en hopelijk kunnen wij je verder helpen.

© 2013 - 2021 VegaVriend.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel