Pooh eet zelfbereide maaltijden

Eet veganistisch sinds: 2009 
Leeftijd: Ongeveer 12,5 jaar
Favoriete snack: Homemade vegan cookies van o.a. havermeel, bieten, boerenkoolpoeder en tahin.

Momenteel eet Pooh Eet zelfgemaakt vegan bio voer, inclusief homemade cookies + toevoeging van V-complete, Vegeyeast en op reis Evolution (natvoer).

''Mr. Pooh.

We hebben samen zoveel meegemaakt. Hij is er al sinds mijn 2e boek (en schittert in bijna alle ;-)). Wanneer we ergens binnenkomen, kijkt men vaak eerst naar hem en dan omhoog. Hij krijgt alle aandacht en mijn hart zingt wanneer dat gebeurt.

Hij is ongeveer een jaartje of 12,5. Echt zeker weten doen we het niet. Niemand wist waar hij vandaan kwam of wat hij had meegemaakt. Ongeveer 10 jaar geleden ging ik een kamer binnen waar hij verbleef. Er waren veel honden, maar geen Pooh. We moesten hem zoeken. Uiteindelijk zat hij verscholen achter de potkachel. Ik zag een klein angstig beestje met wat schrammen hier en daar. Hij keek met zijn grote bruine ogen naar me op en daar was het, dat gevoel dat ik wist dat we samen naast elkaar ons levenspad verder zouden bewandelen, dat ik voor hem zou zorgen en van hem zou houden.

Gezien ik al heel wat jaren vegan was, besloot ik Pooh te voeden met vegan eten. Puur intuïtief. Onderzoek had ik toen nog niet gedaan. Ik gaf hem biologische Yarrah vegan brokken. Want dat was wat ik toen vinden kon. Maar Pooh zijn rillen werd erger en over de jaren heen probeerde ik hem met kruidjes te ontspannen, probeerde van alles, bezocht diverse dierenartsen (waar geen resultaat uit naar voren kwam) tot ik na zo’n 7 jaar bij een natuurarts terechtkwam. Hij vertelde me dat Pooh rauw vlees nodig had. Ik was zo onzeker en bang dat Pooh iets te kort kwam, dat ik besloot zijn raad op te volgen. Misschien was het toch niet zo natuurlijk om een hond vegan te voeden, dacht ik. Pooh vond het vlees heerlijk, mijn hart huilde. Op een gegeven moment kreeg Pooh allerlei huidaandoeningen en zijn stoelgang veranderde in een te vake aanval van diarree. Het zat me niet lekker. Ik deed weer een ronde dierenartsen, maar niemand kon iets vinden. Tot ik op een gegeven moment een verhaal las van een sanctuary die net een aantal geitjes had gered van de slacht. Prachtige, bezielde geitjes die waarschijnlijk als hondenvoer zouden eindigen. Pooh zijn voer. Dat was dat. Ik huilde de boel bij elkaar, keek Pooh aan en vertelde hem dat we samen op onderzoek zouden gaan, het beste vegan eten voor hem zouden vinden en dat dat hem goed zou gaan voeden en genezen. Ik dook de boeken in, de research en wat bleek; de jaren hadden me ingehaald. Vegan eten voor honden kon goed en niet alleen dat, het leek ook voor velen medicijn te zijn. Meer had ik niet nodig. Ik ben de keuken ingedoken en recepten gaan ontwikkelen. Er kwamen een aantal heerlijke uitgebalanceerde biologische samenstellingen uit waar hij inmiddels alweer een lange tijd van geniet. Zijn kwaaltjes verdwenen als sneeuw voor de zon, even als zijn rillingen. Was het dan al die tijd de bedoeling geweest dat ik gewoon lekker voor hem zou gaan koken? It makes sense. Het spijt me diep dat ik 1,5 jaar rauw vlees aan Pooh heb gevoerd. Ik heb ervan geleerd, zal het nooit meer doen en mijn vertrouwen en geloof in planten als voedsel en medicijn voor mens en hond is dankzij deze leerschool nog dieper gegroeid.''  - Lisette Kreischer

Geschreven op 3-5-2019

© 2013 - 2021 VegaVriend.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel