Allergieën


Vraag (1)
Mijn hond is allergisch voor vlees en tarwe. Bij sommige voeders die jullie aanbieden staat 'granen' in de ingrediëntenlijst, betreft dit tarwe?


Antwoord (1)
Als er op de verpakking wordt aangegeven dat er granen in zitten, kan dat tarwe zijn, maar het kunnen ook andere granen zijn of het kan een combinatie van granen zijn, zoals rogge, maïs of rijst. 

Hieronder een aantal voeders zonder tarwe:

Voor alle producten zonder tarwe (dus ook natvoer en snacks), kun je een kijkje nemen op onze pagina 'Tarwevrij'. 


Vraag (2)
Mijn hond is allergisch voor granen*, maar we weten niet precies welke. Hebben jullie ook graanvrij voer?

Antwoord (2)
We hebben een aantal voeders zonder granen. Van het droogvoer hebben we VegDog Veggie Crunch en van natvoer hebben we een graanvrije versie van Benevo, natvoer (4 soorten) van Amì en Yarrah. Alle graanvrije producten kun je ook terugvinden op de Graanvrije pagina.

Ook kun je zelf maaltijden bereiden via recepten van Compassion Circle en aanvullen met supplementen. Hier vind je de recepten. Er staan een aantal graanvrije recepten tussen. 

* Wat wordt verstaan onder granen? Zie deze link.


Vraag (3)
Mijn hond gaat binnenkort tijdelijk over op anallergeen voer i.v.m. een waarschijnlijke allergie. Hebben jullie snacks die ik kan geven als nog niet duidelijk is waar de hond allergisch voor is? 

Antwoord (3)
Wanneer niet duidelijk is waar je hond precies allergisch voor is, is het lastig om advies te geven. Mogelijke opties kunnen snacks zijn die gemaakt zijn van één ingrediënt, zoals de zoete aardappel snacks van Dr. Chew, de snacks van Pawfect of de Soopa chews die verkrijgbaar zijn in drie varianten: kokos, papaya en zoete aardappel. Deze snacks bevatten allemaal alleen dat ingrediënt. Wij adviseren om dit altijd in overleg met de dierenarts te doen.


Heb jij nog een andere vraag over dit onderwerp? Stuur ons een mailtje via info@vegavriend.nl en hopelijk kunnen wij je verder helpen.

© 2013 - 2021 VegaVriend.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel