Jos blinkt als hij in het zonnetje wandelt

Eet veganistisch sinds: mei 2018
Leeftijd: 6 jaar
Favoriete snack: Alles!

'' Jos is een geadopteerd hondje uit Bulgarije en maakt samen met Léonie ons leven zoveel rijker. Reeds bij zijn superlieve en
erg toegewijde opvanggezin kreeg hij vegan hondenvoer. Hij is, ondanks zijn achtergrond, een superzachte knuffelkont die evenveel houdt van luieren op de zetel als van flinke wandelingen in het bos of aan het strand, dan lijkt hij onvermoeibaar.
Hij gaat ook graag uit logeren bij zijn “bomma” en bompa” waar hij samen met Léonie vertroeteld wordt. Joske is een schat.

Joske eet veganistisch, omdat wij zelf reeds 5 jaar overtuigd vegan zijn en het erg moeilijk hadden met de diervoeding van onze 6 katten en 2 honden. Het klopte niet. We hebben eerst de honden overgeschakeld en later de katten. De katten kregen vooral voer op basis van vis maar met de kennis over het dierenleed was dat al langer geen optie meer. De deskundigheid van Rick Scholtes heeft ons geholpen om de knoop door te hakken. 

Jos krijgt nu Ami Dog brokken en Ami Dog natvoer Rood en Geel. Af en toe Benevo Duo natvoer welk iets vochtiger wordt gemaakt met water.

We hebben voor de droge brokjes eerst de proefzakjes gegeven en er werd het meest enthousiast gereageerd op Ami Dog. Ook het natvoer van Amidog is bij onze beide honden groot favoriet. Ze gaan nog steeds bij elke maatlijd uit hun dak als ik de brokjes en blikjes bovenhaal. Ik meng meestal een klein portie brokjes met een klein portie natvoer, 3x daags. Ter afwisseling week ik soms de brokjes in gekookt water met een héél klein beetje ongezouten groentebouillon, al dan niet met gekookte groenten erbij en laat dat dan afkoelen. Jos zijn vacht vertoonde schrale en kale plekken maar die zijn nu verdwenen. Hij blinkt als hij in het zonnetje wandelt. Qua gewicht is hij flink aangekomen maar dat was in het begin niet zo erg. Nu waken we er over dat hij de aanbevolen hoeveelheden niet overschrijdt en zijn gewicht blijft stabiel. Joske is een gelukkig, gezond en energiek vegan hondje.'' - Inez

Geschreven op 26-2-2020

© 2013 - 2021 VegaVriend.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel