Pili is fit en speels

Eet veganistisch sinds: 2019
Leeftijd: 2 jaar
Favoriete snack: Banaan of wortel

''Pili is vernoemd naar Pilar, een Spaanse vrouwennaam met als betekenis "zuil van kracht". Pili heeft een jaar lang aan een paal vastgebonden gezeten bij mensen die haar pestten, maar haar karakter is sterker. Uiteindelijk werd ze daar weggehaald door een vriendin van mij die haar niet aan kon, en zo kwam ze bij mij terecht. 

Pili krijgt vegan voeding, omdat ik haar heb geadopteerd om haar te redden uit een uitzichtloze situatie en ik zou het niet kunnen aanvaarden dat andere dieren nu voor haar in uitzichtloze situaties moeten "leven" en sterven. Ze krijgt momenteel twee keer per dag V-Dog flakes en Ami Dog brokken en tussendoor geef ik veel gevarieerd eten, zoals bonen, groenten en fruit. De honden eten zowat alles graag, en omdat we met ons vieren vegan leven op vooral afgedankte groenten en fruit en een minimaal budget, eten ze bijzonder gevarieerd en dagelijks vers. Hun adem stinkt nooit, hun uitwerpselen composteren erg vlot.

Ik woon samen met de honden (Pili, Lente en Wodan) in een bos dus ze hebben veel beweging, goede lucht, altijd fris grondwater uit de put in een badje, en hebben moeten afleren te jagen. Ze zijn slank, maar vrij gespierd en hebben heel veel energie. Ze zijn erg fit en speels, en heel groot en eigenzinnig. Allen zijn ze erg goed open gebloeid hier, met veel geduld en wat littekens hier en daar. ' - Samuel Coppens

Geschreven op 25-07-2020

© 2013 - 2021 VegaVriend.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel